Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elisabeth Johansson har förlorat sitt hem i branden i Ronneby, men är tacksam för att hon lever och för allt stöd hon fått efter händelsen. Foto: Jerker Hagman/SVT

Elisabeth förlorade sitt hem i branden: ”Vill tacka alla för allt stöd”

Publicerad

Elisabeth Johansson har förlorat sitt hem efter måndagens storbrand i Ronneby. Hon var själv den som larmade och väckte alla sina grannar innan hon tog sig ut ur den brinnande fastigheten.

– Jag vaknade på morgonen och gick ut på altanen. Då slog det upp stora lågor, berättar Elisabeth Johansson med tårar i ögonen när hon träffar SVT:s reporter två dagar efter den dramatiska branden i centrala Ronneby.

Efter branden har stödet varit enormt, berättar Elisabeth Johansson, som är noga med att hon verkligen vill tacka alla som funnits där både vid och efter händelsen.

– Jag vill verkligen tacka alla brandmän och alla som har visat sitt stöd. Jag har fått så mycket kärlek, kläder, boende och allt.

Katten Ove räddades av rökdykare

Hon väckte sina grannar och lyckades få alla att ta sig ut ur det brinnande trähuset. Kvar i huset fanns dock katten Ove – som lyckligtvis kunde räddas av räddningstjänsten.

– Jag försökte springa in och hämta honom, men det var så mycket rök. Rökdykarna tog ut honom efter ett tag. Han mår bra nu.

I klippet: Hör Elisabeth Johansson berätta mer om branden och om det stöd hon fått efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.