Pilthammar ny gruppledare för Moderaterna

Uppdaterad
Publicerad

När personrösterna hade räknats efter valet visade det sig att Emilie Pilthammar fick långt fler personröster än Moderaternas tidigare gruppledare Kith Mårtensson. På måndagens möte med fullmäktigegruppen valdes därmed Emilie Pilthammar till ny gruppledare.

I höstens val visade det sig att Emilie Pilthammar fick fler personröster, 446, mot Kith Mårtenssons 154.

– Jag är oerhört tacksam för alla kryss jag fick i valet och nu har jag också fullmäktigegruppens förtroende och det känns fantastiskt bra. Jag har varit politiskt aktiv i 20 år och att ha fått det här förtroendet visar att man lyckats gjort något bra under dessa år, säger Emilie Pilthammar.

Kith Mårtensson valdes till partiets förstanamn i Sölvesborg så sent som i våras, och hon är besviken över utfallet efter valet.

– Det var inte den utgången jag hade hoppats på, säger Kith Mårtensson.

Till vice gruppledare valdes Niklas Joelsson.

Nu kommer arbetet med att besluta hur man går vidare med styret i kommunen att intensifieras och ännu har man inte bestämt sig för någon inriktning.

– Vi pratar med alla partier och sedan är det upp till fullmäktigegruppen att besluta hur vi ska gå vidare, säger Emilie Pilthammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.