Kristianstads tingsrätt beslutade i dag att en av de misstänkta blekingarna i knarkrättegången ska släppas ur häkte i väntan på dom. Foto: Johan Nilsson / TT

En av blekingarna i jättelika knarkhärvan släppt ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

En amfetaminfabrik i ett stall på Listerlandet utanför Sölvesborg är en central del av den jättelika knarkhärvan. Rättegången mot 15 personer, varav två blekingar, började i december och avslutades i veckan. I dag släpptes en av blekingarna ur häktet i väntan på dom, rapporterar P4 Blekinge.

Rättegången mot 15 personer, för bland annat amfetamintillverkning, började i december och var klar i veckan. Då yrkade åklagaren på att 13 personer ska få fängelsestraff för sin inblanding.

Bland de åtalade finns två personer från Blekinge, en kvinna från Karlshamn och en man från Olofström. De riskerar sex års fängelse var.

I väntan på dom har Kristianstads tingsrätt i dag beslutat att släppa mannen från Blekinge, ur häktet efter över två år, rapporterar P4 Blekinge. Den andra personen från Blekinge får stanna kvar i häktet tillsammans med andra misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkstallet i Sölvesborg

Mer i ämnet