Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De har gått från ett vinnande lag till ett förlorande lag. Hör HFK-spelarna summera året i klippet. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Ett år av idrottsframgångar i Blekinge – guld i flera sporter

Publicerad

Nu ska blicken falla tillbaka på idrottens år i Blekinge. Nytt för i år är att länet återigen har ett handbollslag i högsta serien. HF Karlskrona tog sig tillbaka till Handbollsligan.

Det har varit en tuff start för HFK, som just nu ligger i nedre delen av tabellen. Men klubben har målet att hålla sig kvar.

Ett nytt idrottsfenomen från det gångna året i Blekinge är gåfotboll i Ronneby, som sedan i våras lockat många äldre till aktiviteten.

Utöver flera svenska mästartitlar, i både agility och ridsport, har Blekinge nu även en världsmästare i swimrun, Amanda Nilsson.

Året 2023 i Blekinge

”Bästa minnet”

Efter att ha kvalat mot Helsingborg stod det klart att HF Karlskrona var tillbaka i Handbollsligan.

Spelarna Albin Stenberg och Karl Jönsson var båda med och tog sitt lag vidare.

– Det är det bästa minnet från året, säger Karl Jönsson.

”Jämnt och tufft”

Inledningen har varit tuff med fler förluster än segrar. Till våren ska ligan avgöras och klubbens mål är att hålla sig kvar, även om det så sker via ett kval.

– Det måste vi kunna hantera. Det är jämnt och tufft men vi hoppas vi ska kunna reda ut det, säger Albin Stenberg.

Hör spelarna om Handbollsligan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Året 2023 i Blekinge

Mer i ämnet