Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mörrum GoIS ordförande Janne Mattsson berätta om vilka förändringar föreningen har gjort för att spara pengar i klippet ovan. Foto: Frida Lindhe/SVT

Mörrum Hockey om ekonomiska krisen: ”Sporten kommer på andra plats”

Publicerad

Det är fortsatt fullt fokus på ekonomin för Mörrum Hockey.

Trots tuffa förutsättningar finns laget kvar i Hockeyettan, något som inte var självklart för bara några månader sedan.

Nu drivs föreningen ideellt och ledarstaben har hämtats ifrån de egna leden.

Det var i vintras som Mörrum Hockey gick ut med en vädjan till sina supportrar om att skänka busspengar så de kunde åka på bortamatcher. Det skulle senare visa sig att föreningen befann sig i en svår ekonomisk kris.

– Det var stora skulder, men gott och väl hälften har vi lyckats bli av med nu, säger ordförande Janne Mattsson och fortsätter:

– Vi hade ett för dyrt lag, både när det gällde spelare och ledare. Vi hade också en hel del anställda inom föreningen, alla de kostnaderna har vi bantat ned rejält.

Drivs ideellt

Efter den interna rekonstruktionen drivs föreningen ideellt. Flera spelare har lämnat och den förra huvudtränaren Thomas Engman har fått gå. En ny ledarstab har hämtats från de egna leden.

Det var oklart i vintras om ni ens skulle satsa på att spela i Hockeyettan den här säsongen, hur har ni kunnat bygga upp ett lag med det ekonomiska läget?

– Vi har bland annat satsat på de som kan tänka sig att spela för en lägre lön, säger Janne Mattsson och fortsätter:

– Ekonomin kommer på första plats idag, sporten på andraplats.

Hör mer om Mörrums nya lag inför Hockeyettan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.