Huvudskyddsombudet Bebben Malmström är kritisk till flyttplanerna av Karlskrona behandlingshem. Foto: SVT

Facket kritiskt till flyttplanerna av Karlskrona behandlingshem

Publicerad

Fackförbundet Vision gillar inte planerna på att flytta Karlskrona behandlingshem och varnar för att det kommer att finnas för få platser i de nya lokalerna i centrum.

Vision företräder personal på Karlskrona behandlingshem och huvudskyddsombudet Bebben Malmström är kritisk till flyttplanerna.

– Det är 15 män som finns där i dag och det ska man dra ner till 6-8 stycken för att få plats med kvinnor också, säger han.

Han menar att behandlingshemmet varit fullbelagt i flera år och att det är en väl fungerande verksamhet i de nuvarande lokalerna.

– Då får man skicka några av de männen utanför länet för behandling och vad gör kommunen då för vinst? säger Bebben Malmström.

Oklart med antalet platser

Varken socialnämnden eller socialförvaltningen kan i dag svara på hur många platser det kommer att finnas i det nya behandlingshemmet.

– Man gör bedömningen att vi inte behöver riktigt så många platser som vi har i dag, säger Peter Johansson (S), ordförande socialnämnden Karlskrona.

– Funkar det inte som man har tänkt sig så får man väl göra ett omtag och justera.

Hör mer av Visions kritik i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.