Fatlum Kabashi har alltid spelat mycket basket på sin fritid, men är glad att det nu finns en klubb i Karlskrona. Foto: SVT

Fatlum spelar i nya basketklubben: ”Önskar att den funnits när jag var liten”

Publicerad

Den nystartade basketföreningen i Karlskrona har lockat många nya medlemmar på drygt fyra månader. En av dem är 19-åriga Fatlum Kabashi från Lyckeby som alltid har spelat mycket basket på egen hand.

Det var i september som sex stycken 16 till 19-åriga killar bestämde sig för att starta Karlskrona Basketklubb. Sedan dess har antalet deltagare på träningarna i Sunnandalskolan vuxit stadigt.   

En som gått med i klubben är Fatlum Kabashi, som alltid haft ett stort basketintresse.

– Jag önskar att klubben hade funnits när jag var liten. Jag vet många som har velat spela basket, men inte haft möjligheten, säger han.

”Kul att klubben växer”

Fatlum Kabashi berättar att den nya basketklubben har fått många av hans vänner att upptäcka sporten.

– De hade aldrig spelat basket innan, men följde med på en träning och fastnade. Det är kul att klubben växer och att det kommer många unga medlemmar som vi kan hjälpa, säger han. 

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.