Foto: Patric Söderström/ TT

Fem häktas för grovt rån i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Fem män häktades under fredagen vid Blekinge tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för grovt rån i Olofström den 15 februari. De var inledningsvis misstänkta för försök till mordförsök, men tingsrätten bedömde att det inte fanns sannolika skäl för den gärningen i nuläget.

Det var natten mellan den 15 och 16 februari som polisen larmades till en fastighet i Olofström. Vid händelsen fördes tre personer till sjukhus med skador och en förundersökning gällande försök till mord inleddes.

Nu meddelar polisen att fem män i tjugoårsåldern, hemmahörande i Växjö, har gripits.

Männen begärs nu häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och grovt rån. Gärningarna har begåtts tillsammans och i samförstånd, enligt polisen.

Häktas för grovt rån

Samtliga av de fem misstänkta männen häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkta för grovt rån, inte försök till mord. 

– Tingsrätten ansåg inte att det fanns sannolika skäl för den gärningen, men misstanken kvarstår. Så det får utredningen visa, om det kan bli fråga om försök till mord igen, menar Malin Niklasson, åklagare i målet.

Åtal ska väckas av åklagare Malin Niklasson senast den 2 juli.

Dagen efter händelsen i Olofström förstärkte polisen sin närvaro i området. Hör kommunpolis George Nilsson berätta mer i klippet från februari nedan:

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.