Thomas Hässelskog (M) lämnar sina politiska uppdrag efter beslutet att Roger Fredriksson får fortsatt förtroende. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Fler M-avhopp i Ronneby efter krismötet

Uppdaterad
Publicerad

Efter beslutet att Moderaterna i Ronneby har fortsatt förtroende för Roger Fredriksson väljer Thomas Hässelskog att lämna sina uppdrag i kommunfullmäktige och som ordförande i ABRI.

Efter SVT:s granskning uppmanade Moderaternas riksorganisation att Ronnebys kommunalråd Roger Fredriksson (M) skulle avgå.

Men efter söndagens krismöte, som enligt uppgifter till SVT inleddes med att samtliga mobiltelefoner samlades in av det tidigare regionrådet Lennarth Förberg, meddelade Ronnebys moderater att de har fortsatt förtroende för Fredriksson.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Efter beslutet meddelar nu Thomas Hässelskog att han lämnar sina politiska uppdrag, bland annat som ordförande i det kommunala industrifastighetsbolaget ABRI.

”Som en följd av de beslut M Ronnebys KF grupp fattat ikväll kommer jag avsluta mina politiska uppdrag i KF, KS och Abri under ordnade former”, skriver Thomas Hässelskog i ett mail till SVT Nyheter Blekinge.

Inget enhälligt beslut

För SVT utvecklar han beslutet:

– Jag kan inte stå bakom det nuvarande ledarskapet. Och det meddelade jag gruppen i går.

Att Hässelskog efter mötet omgående meddelade att han lämnar sina uppdrag tyder på att beslutet om Fredrikssons framtid inte var enhälligt – något som annars från den lokala partiledningen kommunicerades under söndagskvällen.

– Jag förstår att den formuleringen kan tyckas besynnerlig för en utomstående. Jag accepterar att majoriteten ville formulera sig så och tar nu konsekvenserna av det beslutet, säger han.

SVT har varit i kontakt med flera politiker och tjänstemän som överväger att sluta efter beskedet att kommunalrådet sitter kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet