Foto: SVT

Folkets Hus om konserten: ”Har haft ett klokt säkerhetstänk”

Uppdaterad
Publicerad

Ordföranden för Sturkö Folkets Husförening kände inte till att det hållits konserter för ovaccinerade i lokalen. Och så länge arrangörerna har säkerhetstänket med sig tycker han att evenemangen är bra.

– Det var lite överraskande, men jag kan förstå att man vill inkludera alla om man har en uppfattning att just de blir exkluderade i dagsläget, säger Johan Genestig.

På konserten som hölls för ovaccinerade i Sturkö Folkets Hus i helgen menar arrangörerna att de höll avstånd och följde säkerhetsföreskrifterna som gäller för ovaccinerade. Därför ser ordföranden i föreningen inget problem med evenemanget.

– Vi skapar förutsättningar för evenemangen och förväntar oss att arrangörerna agerar efter sunt förnuft. I det här fallet har jag fått höra att man hållit ett avstånd till varandra och att man har haft ett klokt säkerhetstänk, så det känns bra.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.