Folktandvården i Blekinge börjar ta emot patienter igen och inte bara akuta besök. Foto: TT/region Blekinge

Folktandvården i Blekinge öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad

Folktandvården i Blekinge har nu börjat kalla patienter till besök igen efter att ha varit stängd i sju veckor. Detta för att tillgången till munskydd ökat.

I början av april beslutade regionen att stänga folktandvården och bara ta emot akuta besök och det senaste beskedet var att mottagningsverksamheten skulle vara stängt över sommaren.

Men nu öppnar folktandvården upp igen för fler besök än akuta, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Corona i Blekinge

– Beslutet att fortsätta hålla stängt byggde på att vi bara hade munskydd för tre veckors normal förbrukning. Sedan dess har tillgången till munskydd ökat och är nu säkrad för en längre period, säger Håkan Bergevi, tandvårdsdirektör region Blekinge, i pressmeddelandet.

Barn och unga prioriteras

Beslutet gäller från och med i dag måndag.

– Vi startar upp i det tempo som är möjligt med hänsyn till vår bemanning, sommarsemestrar och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd. Det innebär att vi behöver ha det lite glesare än vanligt i våra väntrum, och därmed också våra bokningar, säger Håkan Bergevi.

I det inledande skedet kommer barn och unga vuxna att prioriteras.

– Men full drift blir inte aktuell förrän senare i år, under förutsättning att smittspridningen börjar minska, säger Håkan Bergevi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet