Christos Michailidis fick tips om rekryteringen via en vän Foto: SVT

Tre av fyra företag ratar Arbetsförmedlingen

Publicerad

Nästan sextio procent av företagen i Blekinge tycker att Arbetsförmedlingen fungerar dåligt när det är dags att rekrytera enligt ny rapport från Svenskt Näringsliv.

När företag i Blekinge fått frågan om de under de närmaste åren planerar att gå via myndigheten för att hantera sitt kompetensbehov så svarar bara 23 procent av företagen att de tänker göra det. Det innebär att nästan 8 av 10 framöver kommer att välja bort Arbetsförmedlingen vid framtidarekryteringar.

– Vi använder mest kontakter och olika rekryteringsföretag. Det är lite smidigare och går fortare än att använda arbetsförmedlingen, säger Johan Ahlberg, ägare Ahlbergs bil i Karlshamn till SVT Nyheter Blekinge.

Christos Michailidis har jobbat på företaget i drygt ett år.

– Jag blev rekommenderad av en vän att Ahlbergs sökte folk via en rekryteringsfirma, berättar han. –Ska man leta efter vassare tjänster går man inte via arbetsförmedlingen.

Chatta med SVT Nyheter Blekinge om hur du helst söker jobb i länken nedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Blekinge

Mer i ämnet