Foto: SVT

Förklaringen till mordsökningarna: ”Konsumerar mycket true crime”

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige mordmisstänkte mannen vill bli släppt ur häktet, och har överklagat tingsrättens beslut. I handlingarna förklarar han bland annat mordsökningarna med att han varit nyfiken efter att ha lyssnat på podcasts och tv-serier om mord.

I överklagandet som under fredagen lämnades in till Blekinge tingsrätt påstår den 21-årige mordmisstänkte mannen att han bara träffade den försvunne 57-åringen en kort tid under lördagkvällen, innan han gick därifrån.

Men åklagaren menar att 57-åringen samma kväll bragts om livet av 21-åringen och hans 22-årige misstänkte medbrottsling.

Styckmord i Karlskrona

Bland bevisningen har åklagaren bland annat lagt fram att 21-åringen har sökt på nätet om olika vapen och gifter. Detta förklarar dock 21-åringen via sin advokat med att han konsumerar mycket true crime.

– Han minns inte sökningen men sökningen har med all sannolikhet varit av ren nyfikenhet i samband med att han lyssnat på någon podcast eller sett någon tv-serie som handlat om mord, skriver advokat Karl Hamstedt, i överklagan.

De blodspår som påträffats på den misstänkta brottsplatsen och i 21-åringens båt förklaras liksom tidigare med att 57-åringen vid flera tillfällen och under längre perioder tidigare befunnit sig på platsen och haft tillgång till båten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet