Jörgen Martinsson var klubbchef i Mjällby AIF under den allsvenska tiden. Foto: TT

Förre klubbchefen: ”Skulle inte förvåna mig”

Publicerad

Mjällbys tidigare klubbchef Jörgen Martinsson har aldrig fått några signaler från polis, spelbolag eller Svenska Fotbollförbundet om att spelare i klubben uppvaktats i syfte att rigga matcher.
– Jag skulle dock inte bli förvånad om så vore fallet, säger han.

SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med flera personer som haft tunga uppdrag i och runt Mjällby AIF och som på nära håll följt klubbens inre verksamhet.

Ingen av dem säger sig ha sett några tecken på att spelare i föreningen uppvaktats eller medverkat till matchfixning.

– Hade jag haft sådana uppgifter hade vi både reagerat och agerat, säger Jörgen Martinsson, tidigare klubbchef.

”Oerhört sorgligt”

Markus Alexandersson bevakade samtliga Mjällbys allsvenska säsonger på 2000-talet för Sportbladets räkning.

– Jag levde länge i tron att det här med matchfixning skedde utanför de stora arenorna och domen i Kristianstad förstärkte den bilden. När sedan matchen mellan AIK och Göteborg fick stoppas på grund av misstänkt matchfixning var det nog många med mig som funderade över om det här också kunde gälla den högsta ligan med etablerade spelare.

– Stämmer uppgifterna om Mjällby är det naturligtvis oerhört sorgligt. Jag har själv aldrig konfronterats med uppgifterna tidigare och har levt i tron att Mjällby varit en förskonad fotbollsidyll.

”Blir väldigt överraskad”

Ronny Söderberg var ordförande i Mjällby vid tidpunkten för matchen.

– Jag blir väldigt överraskad. Det här är helt nya uppgifter för mig och ingenting som kommunicerats med den dåvarande styrelsen. Jag trodde att vi i Mjällby var befriade från sådant, säger han.

Samtidigt menar han att han har svårt att ta uppgifterna på allvar.

– Jag tror inte på det förrän det läggs fram ordentliga bevis. jag har mycket svårt att se att någon av våra spelare skulle vara delaktiga utan att styrelsen fått vetskap om det.

Anders Torstensson, i dag tränare i FK Karlskrona, lämnade klubben hösten 2013 – hans sista uppdrag var matchen före förlusten i den aktuella matchen mot Halmstad.

– Jag har hört de här uppgifterna från andra journalister, men bedömer dem som extremt osannolika. Eftersom frågan har dykt upp har jag till och med i efterhand specialstuderat den matchavgörande situationen och drar då samma slutsats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer