Foto: SVT/TT

Försvaret kritiskt mot förhörsmetod: ”Blev pressad”

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan ska själv ha orsakat skadorna runt halsen som ledde till hennes död, det menar den misstänkte mannens försvarsadvokat Pia Lindström. Hon är också kritisk till hur förhören av den åtalade 56-åringen har gått till.

Mannen som misstänks för mord, förnekar brott och menar att kvinnan – som hittades livlös med ett buntband runt halsen – själv har orsakat dödsfallet.

När försvarsadvokaten Pia Lindström höll sin sakframställan under rättegångens första dag redogjorde hon för mannens inställning: att dödsfallet var en olyckshändelse.

Misstänkt strypmord i Karlskrona

Flera expertvittnen kallade

Pia Lindström var också kritisk mot förhören av mannen, att de pressat honom trots att han var i ett chocktillstånd.

– Det är inte konstigt att ändra historien lite när allt lugnat ner sig, säger Pia Lindström.

Försvaret har åberopat flera vittnen, bland andra den tidigare kriminalkommissarien Sonny Björk, som tidigare arbetat med fall som Lasermannen och mordet på Olof Palme.

Försvaret har också kallat in ambulanspersonal som ska vittna om sina iakttagelser, samt Pär Anders Granhag, psykologiprofessor vid Göteborgs Universitet som har granskat förhören med den misstänkte 56-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt strypmord i Karlskrona

Mer i ämnet