Tingsrätten dömde 56-åringen till 18 års fängelse för mord. Nu tas fallet upp i hovrätten. Foto: TT/SVT

Misstänkt buntbandsmördare i hovrätten – vill bli frikänd

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten gick på åklagarens linje, och dömde den 56-årige karlskroniten till 18 års fängelse för att ha mördat den 53-åriga kvinnan. I dag inleds hovrättsförhandlingarna, där 56-åringen hoppas på att bli frikänd. Vid sin sida har han nu en av Sveriges bäst ansedda försvarsadvokater.

Det var i juli förra året som en 53-årig kvinna hittades livlös med ett buntband om halsen, i en bostad norr om Karlskrona. På plats greps en nu 56-årig man som senare kom att åtalas och av tingsrätten dömas för att ha mördat kvinnan. Men mannen har hela tiden hävdat sin oskuld, och menat att kvinnan måste ha åsamkat sig skadorna på egen hand.

Tingsrättsdomen överklagades till hovrätten, som i dag tar upp ärendet. Vid sin sida har 56-åringen nu stjärnadvokaten Johan Eriksson, som tidigare representerat bland annat terroristen på Drottninggatan.

Misstänkt strypmord i Karlskrona

I tingsrätten lyfte försvaret fram flera expertvittnen som bland annat menade att det inte gick att styrka vem som orsakat kvinnans skador utifrån den tillgängliga bevisningen.

Förhandlingarna i hovrätten väntas pågå till den 17 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt strypmord i Karlskrona

Mer i ämnet