Kvinnohälsovårdens lokaler på Pantarholmen i Karlskrona håller fortsatt stängt efter råttproblemen i lokalerna. Foto: SVT

Fortsatt stängt på kvinnohälsovården – personal åker runt mellan kliniker

Publicerad

Kvinnohälsovårdens lokaler på Pantarholmen i Karlskrona är fortsatt stängda på grund av renovering efter återkommande problem med råttor.

– Vi märker på patienter att de är ledsna och frustrerade när de inte vet vart de ska, säger Eva Enberg Mård på kvinnohälsovården.

Sedan flera veckor tillbaka är kvinnohälsovårdens lokaler på Pantarholmen stängda. Under tiden tvingas personalen åka runt till andra kliniker för att ta emot sina patienter där.

– Det börjar märkas på medarbetarna att det blir stressigt för dem att åka runt till olika ställen. Eftersom vi har så varierande verksamhet kan de sällan vara på samma klinik dag efter dag, säger avdelningschef Eva Enberg Mård på kvinnohälsovården öst.

Hur länge kvinnohälsovården på Pantarholmen kommer hålla stängt är oklart. Fastighetsägaren har sanerat lokalerna efter att råttor dött under golvet och åtgärdar ventilation samt råttsäkrar huset för framtiden.

Oklart med flytt

Regionen undersöker möjligheten att flytta till provisoriska lokaler under en tid men ännu är inget beslut taget.

– Hade vi haft en konkret tidsplan hade det varit lättare att förhålla sig till situationen. Ovissheten är olustig och känns jobbig för oss alla, säger Eva Enberg Mård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.