Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon förklarar fastighetsbolagets vd Håkan Westerlund hur de har jobbat för att bli av med dålig lukt i lokalerna på Pantarholmen. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Fastighetsbolaget om råttproblemen: ”Ska filma gamla avloppsrör”

Publicerad

Medan kvinnohälsovården på Pantarholmen har stängt på grund av dålig lukt så försöker fastighetsbolaget ta reda på hur råttor kunnat ta sig in under huset.

– Vi tror att orsaken är sprängningar på andra sidan gatan som kan ha öppnat något gammalt avloppsrör som inte längre är i bruk, säger vd Håkan Westerlund.

Det senaste året har det varit återkommande problem med råttor som dött under golvet till kvinnohälsovården på Pantarholmen.

Nu har fastighetsbolaget Stiftelsen Hemmet tagit nya tag för att ta reda på hur råttorna kommit in i grunden till huset.

– Vi jobbar så fort vi kan och tar detta på fullaste allvar, säger vd Håkan Westerlund på Stiftelsen Hemmet.

Byggnaden, som byggdes 1902, har torpargrund och det finns misstankar om att sprängningar för byggnation av nya hus i området gjort att gamla avloppsrör gått sönder och råttorna tagit sig in där.

– Vi filmar under huset, tittar på gamla ritningar och ska filma avloppsrören för att se var råttorna kommit in, säger Håkan Westerlund.

Tillfälliga lokaler

Fastighetsbolaget för diskussioner med Region Blekinge om andra möjliga lokaler som kvinnohälsovården skulle kunna flytta till en period – för att skapa mer tid att få bukt med problemen på Pantarholmen.

– Företrädare för regionen tittade på möjliga lokaler i torsdags och vi hoppas hitta en lösning snart, säger Håkan Westerlund.

I klippet får du se hur lokalerna ser ut efter att golvet brutits upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.