Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skyddsombud Annika Fellbo på kvinnohälsovården är trött på problemen med dålig lukt i lokalerna. Foto: Privat/SVT

Kvinnohälsovårdens råttproblem: ”Väntat på att det skulle hända igen”

Publicerad

Kvinnohälsovården på Pantarholmen i Karlskrona har i drygt ett år dragits med perioder av extremt dålig lukt på grund av att råttor dött i golvet under lokalerna.

– Vi har allihop väntat på att det skulle hända igen eftersom det verkar vara ett återkommande problem, säger skyddsombudet Annika Fellbo.

Under några veckor nu i vår har personalen på kvinnohälsovården på Pantarholmen fått flytta ut från de ordinarie lokalerna för att ta emot patienterna på andra kliniker – igen.

Anledningen är att det luktat så illa att det inte gått att vistas i lokalerna på Pantarholmen. När fastighetsbolaget brutit upp golvet i ett rum hittades en död råtta.

– Detta är olyckligt och vi är jätteledsna att det har blivit såhär, säger Eva Enberg Mård som är avdelningschef kvinnohälsovården öst.

Hon har satt upp lappar på dörren till kvinnohälsovården med information till de som ska HPV-vaccinera sig eller ta cellprov.

– De patienter som har planerade besök ringer vi upp dagen innan och berättar vart de ska ta sig.

I klippet berättar skyddsombudet om hur hon ser på problemen med råttor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.