Foto: SVT

Förundersökning kring förtalsanklagat KD-kommunalråd läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Brottsmisstankarna mot kommunalrådet Bengt Jönsson (KD) skrivs av.

Men hur partiet internt ska hantera ärendet är fortfarande inte avgjort.

Förundersökningen inleddes i slutet av december, sedan Jönsson polisanmälts för förtal av partiets tidigare Karlskronaordförande Per-Martin Sternevi.

Orsaken var att Jönsson till partivänner uppgett att Sternevi dels misskötte sitt jobb på F17, dels var ”elak mot sin fru”.

KD-kaos i Karlskrona

Flera förhör har hållits i ärendet, men nu har alltså åklagare meddelat att ärendet läggs ner.

– Åklagarmyndigheten har sagt sitt och det får man ha respekt för, säger Per-Martin Sternevi i en kommentar till beslutet.

”Påfrestande tid”

I slutet av februari i år kunde SVT Nyheter Blekinge avslöja att flera tongivande KD-politiker i Karlskrona och Ronneby krävt en politisk timeout från Jönsson.

Enligt Bengt Jönsson själv kommer han nu att fullfölja sitt uppdrag.

– Det är skönt att åklagaren har tagit det här beslutet. Det har varit en påfrestande tid för min familj. Jag har fått fullt stöd av Karlskronaalliansen och KD nationellt att fortsätta och nu kan jag koncentrera mig på politiken, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KD-kaos i Karlskrona

Mer i ämnet