Hunden Leela, som ingår i det colombianska landslaget i agilty, försvann under en promenad vid Uddarps strövområde för ungefär två veckor sedan. Foto: TT/Johan Nilsson

Försvunna VM-hunden Leela har setts i Blekinge

Publicerad

Den colombianska VM-hunden Leela som försvann under en agilitytävling i Kristianstad för ungefär två veckor sedan har nu setts utanför Sölvesborg i Blekinge. En ID-hund har bekräftat att hon finns i området.

Det var den 4 oktober som hunden Leela, som ingår i det colombianska landslaget i agilty, försvann under en promenad vid Uddarps strövområde. Sedan dess har hon setts ett tiotal gånger i Kristianstadtrakten men nu har Leela tagit sig några mil upp till Blekinge.

För ett par dagar sedan såg två privatpersoner Leela vid i Valje utanför Sölvesborg.

– Det kom in två tips i förrgår där de sett en hund i Valje som liknar Leela och en ID-hund har bekräftat att hon varit där, säger Joakim Persson, svenska Agilityklubben.

Sedd av privatpersoner

Två ID-hundar ska nu i shift leta efter Leela i området.

– Vi letar mellan Valje och Sölvesborg men vill inte gå in på exakt var för att hon inte ska skrämmas bort, säger Joakim Persson.

Sökandet efter Leela har engagerat stort och senast på tisdagskvällen hörde en privatperson av sig som trodde sig sett henne kring Valje.

– Det ända vi vill nu är att allmänheten hör av sig om de ser något, säger Joakim Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer