Emil Alexandersson skadades under en match förra sommaren. Nu döms motspelaren för misshandel. Foto: Privat/TT

Emil, 20, sparkades ner på fotbollsplan – motståndare döms för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Emil Alexandersson, 20, i Sillhövda AIK firade att han gjort mål, när han plötsligt blev nersparkad bakifrån av en motspelare. Sparken tog så illa att det länge var oklart om han skulle kunna spela fotboll igen.

Efter ett mål i division 4-matchen mellan Sillhövda och Mörrum firade Sillhövda AIK-spelaren ett nygjort mål, när han plötsligt sparkades ner bakifrån av en motspelare. Sparken tog på insidan av knät, och var så hård att Emil ”flög upp med båda benen och landade på sidan”.

Nu döms den sparkande fotbollsspelaren av Blekinge tingsrätt, till villkorlig dom och samhällstjänst. Han ska även betala skadestånd till Emil Alexandersson.

Väldigt hård spark

I förhör har motspelaren menat att han provocerats, och att det var en olyckshändelse att sparken träffade Emil.

Men fotbollsdomaren, som även vittnade i tingsrätten, menar att det var en avsiktlig och väldigt hård spark, ”en tia på en tiogradig skala”.

I domen skriver Blekinge tingsrätt att även om ”deltagarna i en fotbollsmatch måste förvänta sig att de [...] kan hamna i situationer då de skadar sig” så ”har bollen vid händelsen inte varit i spel och en deltagare i en fotbollsmatch har ingen som helst anledning att förvänta sig en avsiktlig sådan handling från en annan aktör på planen som nu har behandlats”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.