Vid tiotiden på tisdagen larmades räddningstjänst om en trafikolycka vid Allatorp i Karlskrona, där en personbil av oklar anledning voltat och hamnat på taket. Foto: Linslusfoto

Gymnasieelev död efter trafikolycka i Karlskrona – fem ungdomar voltade med bil

Uppdaterad
Publicerad

En gymnasielev har avlidit efter en trafikolycka i Karlskrona under tisdagen, där fem ungdomar färdades i en bil som voltade.

Det bekräftar polisen, som också utreder orsaken till olyckan.

Vid tiotiden på tisdagen larmades räddningstjänst om en trafikolycka vid Allatorp i Karlskrona. En personbil har av oklar anledning voltat och hamnat på taket.

Fem ungdomar befann sig i bilen, varav en har avlidit. Övriga fyra fördes med ambulans till sjukhus och uppges ha lindriga skador.

Utredning pågår

Polisen utreder just nu vad som orsakat olyckan och meddelar att förhör med passagerare kommer att hållas. Olycksplatsen ska också dokumenteras med polisens drönare.

Vägen fick stängas av under arbetet, då bilen bärgats från platsen. Vägen är åter öppen för trafik.

Krisstöd för elever

Personen som omkommit i olyckan är elev på en av Karlskrona kommuns gymnasieskolor.

Så snart verksamheten på den aktuella skolan där eleven gått fick kännedom om det inträffade sammankallades kommunens krisgrupp i form av kuratorer, skolsköterskor, lärare och skolledare för att samordna insatser.

– Det är oerhört sorgligt och mina tankar går först och främst till de inblandade eleverna och deras familjer, säger Victor Lindberg Karlsson, verksamhetschef för gymnasieskolorna i Karlskrona.

Närmast berörda elever på gymnasieskolan har under dagen haft tillgång till krisstöd och skolan hålls också öppen under kvällen, där elevhälsa och skolledning finns på plats.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.