Joacim Cans, sångare i Hammerfall. Foto: SVT/Henrik Friberg

Häng med Hammerfall innan hyllningen – SVT följde bandet

Uppdaterad
Publicerad

När Hammerfall för sjätte gången intar scenen på Sweden Rock Festival gör de det med en hyllning till den svenska rocksjälen. I nya singeln (We Make) Sweden Rock lyfter de alla band som gjort Sverige till vad det är i hårdrocksvärlden.

Hammerfall är inne på sitt 26:e år sedan grundandet och har redan hunnit med fem spelningar på Sweden Rock Festival – eller Karlshamns Rockfestival som det hette förr.

– Jag tror det är sjätte gången ikväll i alla fall. Det känns alltid lika kul att få komma hit och möta fansen. Det är ju till stor del samma fans som alltid har varit, fast de har blivit äldre, och kanske ynglat av sig och tagit med barnen hit, säger Joacim Cans, sångare i Hammerfall.

Sweden Rock Festival

I år kommer de med en nysläppt singel, (We Make) Sweden Rock, i bagaget. Men den handlar inte om direkt om just festivalen.

– Eller på sätt och vis gör den det, för det är en hyllning till alla de svenska rockband som lyft fram Sverige. Från November på sent 60-tal, till dagens pionjärer som Sabaton och Amon Amarth. Här på festivalen får alla en chans att lyftas fram till publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet