Här får redaktionens hovexpert beskedet

Uppdaterad
Publicerad

För SVT Nyheter Blekinges reporter Michelle Hallberg var dagens besked från kungahuset särskilt efterlängtat. Vid varje kunglig födsel de senaste åren har hon hoppats att just Blekinge ska bli hertigdöme.

Kungahuset och kungliga födslar är något av ett specialintresse för reportern Michelle Hallberg som redan tidigt på måndagen började spekulera i om det skulle bli Blekinges tur att utses som hertigdöme för den nyfödda prinsessan.

Och när så beskedet kom brast hon ut i en spontan jubelföreställning på redaktionen.

– Den här arbetsdagen har jag väntat på sedan jag började här i Blekinge. Jag trodde på Blekinge redan när prins Oscar föddes, men när det blev Skåne den gången gav jag nästan upp hoppet. Det var en enorm besvikelse, säger Michelle Hallberg, som ägnat arbetsdagen åt att samla in lokala reaktioner på beslutet att Adrienne blir hertiginna av Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.