23-åringen under förhandlingarna i Blekinge tingsrätt.

Här ska 23-årige styckmördaren avtjäna sitt livstidsstraff

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten dömde den 23-årige mannen till livstids fängelse för att ha styckmördat en 57-årig man i Karlskrona sommaren 2020. Nu står det klart att mannen ska avtjäna sitt straff på anstalten Tidaholm.

Det var i mitten av september som hovrätten dömde två män, 22 respektive 23 år gamla, till livstids fängelse för att ha mördat och styckat en 57-årig man i Karlskrona i juli 2020.

Sedan dess har de båda männen varit placerade på riksmottagningen i Kumla, för att genomgå en utredning i väntan på placering.

Styckmord i Karlskrona

Och nu står det alltså klart att 23-åringen ska avtjäna sitt straff på anstalten Tidaholm, med säkerhetsklass 1 – den högsta säkerhetsklassen.

Här ville 23-åringen placeras

23-åringen hade själv önskat att få stanna kvar på Kumla, eller att bli placerad på just Tidaholm.

I beslutet skriver Kriminalvården att den utredning som gjorts visar att risken för rymning eller fritagande gällande 23-åringen bedöms vara hög. Detsamma gäller risken för allvarlig misskötsamhet eller kriminalitet.

Risken för att mannen använder sig av hot eller våld bedöms istället som medelhög.

”Anstalten Tidaholm bedöms vara lämplig anstalt med passande säkerhet och sysselsättning”, skriver myndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet