På bingobrickan finns bland annat Frickabron. Hemesterbingo får man genom att besöka minst tre av rutorna på brickan. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Hemesterbingo – ett sätt att få fler att upptäcka Olofström

Uppdaterad
Publicerad

För de som tänkt semestra på hemmaplan i år har Visit Olofström tagit fram ett bingo – för att fler ska uppleva sevärda platser i kommunen. Man fyller sin bingobricka och fångar sina besök på bild.

– När man besökt tre stycken har man fått bingo, säger Filip Wägbo, från Visit Olofström.

Idén kom fram när covid-19 la grunden till att många tvingas semestra på hemmaplan och i ens närområde.

– Då vill vi få dem att se att det finns en massa saker som man kanske inte har testat ännu, säger Filip Wägbo.

Corona i Blekinge

På bingobrickan finns bland annat Frickabron och Storlekplatsen och Visit Olofström uppmanar hemestrare att prova på – om man inte redan har gjort det – minigolf i Holje park, att paddla kanot i Halen eller besöka ett av kommunens museum.

Vad händer vid bingo?

Hemesterbingo får man genom att ha besökt minst tre av rutorna på brickan. När man fått en rad – vågrätt, lodrätt eller diagonalt, och lagt upp sina bilder i sociala medier med tillhörande taggar, så är med i en uttlottning.

I klippet ger Filip Wägbo mer information om lokala priser.

Varje ruta innehåller på bingobrickan ett besöksmål, plats eller upplevelse som ligger i Olofströms kommun. Med tre i rad får man hemesterbingo och kan vinna priser. Foto: Visitblekinge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet