Tränaren Karl-Johan Lång vill att det spelas elithandboll i Karlskrona även nästa säsong. Foto: SVT

HIF Karlskrona lovar satsa allt efter jul

Uppdaterad
Publicerad

Det går tungt för HIF Karlskrona i Handbollsligan. Laget har förlorat elva matcher i rad och ligger sist i tabellen. Nu kämpar man för att vända trenden.

I onsdags kom den senaste förlusten, mot Hammarby på hemmaplan. Men det är långt ifrån den första. Med 19 spelade matcher under säsongen har laget bara vunnit två.

– Det kan inte bli mycket sämre. Vi har spelare som har en väldigt hög högstanivå, men också en väldigt låg lägstanivå. Varje spelare måste nu skala av de enkla misstagen, säger tränaren Karl-Johan Lång.

Läcker in mål

Ett av de största problemen i år har varit i försvarsspelet. Inget lag i Handbollsligan har i år släppt in lika många mål som HIF Karlskrona. På 19 matcher har det blivit 588 insläppta bollar, omkring 80 mål mer än snittet. Detta trots att laget inför säsongen rekryterade två nya målvakter.

– Jag vet att jag inte har presterat så bra som jag har kunnat, och jag vet att jag kan bättre. Nu måste vi ge 120 procent för att vinna matcher, det räcker inte med 100, säger Vladan Abramovic, målvakt.

Med tretton matcher kvar på säsongen lovar nu HIF Karlskrona att satsa allt efter jul. Trots det magra resultatet hittills ligger de bara en poäng bakom Helsingborg, och tre bakom Aranäs.

– Nu har man allt att vinna istället för allt att förlora, säger Karl-Johan Lång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.