En avled och en skadades svårt efter att ha knivhuggits flera gånger i Asarum den 12 maj 2023. Foto: Erik Lundmark/SVT

Höggs flera gånger med kniv – utredning efter misstänkt mord i Asarum snart klar

Uppdaterad
Publicerad

Två män fick motta flera knivhugg under ett bråk vid en industrilokal i Asarum tidigare i sommar. En avled och en skadades svårt, och en man i 40-årsåldern greps misstänkt för mord. Nu är utredningen på väg att slutföras.

Det var under fredagskvällen den 12 maj som bråk uppstod i industriområdet i Asarum. När polis och ambulans kom dit anträffades två knivhuggna personer, och en man i 40-årsåldern greps.

Höggs flera gånger

En av de skadade, en man i 30-årsåldern, avled senare av sina skador. Nu börjar mordutredningen gå mot sitt slut.

Knivdåd i Asarum

– Vi håller på att knyta ihop säcken. Vi har något vittne kvar att höra, och väntar på några svar från Nationellt forensiskt centrum som ska komma i början av september. Min förhoppning är att kunna väcka åtal i oktober, säger Lena-Marie Bergström, åklagare i ärendet.

Den andre mannen, som är i 35-årsåldern, skadades svårt.

– Det är rätt många hugg han fick motta också, men han har fått lämna sjukhuset och har inga bestående men som jag känner till. Men det får vi höra honom berätta själv om i en eventuell rättegång, säger Lena-Marie Bergström.

Förnekar brott

Den misstänkte mannen medger att det är han som orsakat skadorna på de båda männen – men nekar till brott.

– Han har befunnit sig i en nödvärnssituation, och utifrån det är våldet han utövat inte oförsvarligt. Därför nekar han till brott, säger Tommy Nilsson, mannens försvarsadvokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Asarum

Mer i ämnet