Foto: SVT

Hölls isolerad över åtta timmar

Uppdaterad
Publicerad

I över åtta timmar satt SVT:s reporter isolerad på redaktionen i Karlskrona efter gårdagens pulverlarm. Nu berättar hon själv om de ångestfyllda timmarna i väntan på besked om hotbrevets innehåll.

SVT Nyheter Blekinges reporter Elmida Magnesjö satt ensam på redaktionen i Karlskrona under hela arbetsdagen.

Det var när hon under under sitt morgonpass öppnat det brev som kommit med vitt pulver till redaktionen, som hon sedan tvingades hållas isolerad i väntan på att polisens bombtekniker genomfört en kontroll av brevet.

Pulverhot mot SVT Blekinge

– Det är såklart obehagligt. Även om jag kände att det troligtvis inte var någonting farligt, så är det ändå obehagligt att någon vill utsätta någon för det hotet och att man ska behöva bli rädd när man sitter här inne, säger Elmida Magnesjö.

– Man får lite panik när man sitter i samma rum i åtta timmar och hör folk utanför dörrarna. Jag ser uppdateringarna i media om vad som händer utanför, men jag kan inte göra någonting. Jag kunde bara sitta här, fortsätter hon.

Fick saneras

Först vid två-tiden kunde Elmida hämtas ut från redaktionen. I ett tält utanför byggnaden fick hon genomgå en sanering och kördes sedan i ambulans till sjukhuset för kontroll.

– Jag har nog inte riktigt förstått vad som har hänt än. Jag får väl se hur det känns när jag har hunnit smälta det lite.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pulverhot mot SVT Blekinge

Mer i ämnet