Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paret satsade totalt uppemot fyra miljoner på konserter som aldrig blev av. Hör kvinnan berätta hur de idag lever med skulder – och hör 33-åringen försäkra paret om att han inte lurar dem. Foto: SVT

Par i Västsverige lockades att investera fyra miljoner: ”Har krossat våra liv”

Uppdaterad
Publicerad

Housefestivalen i Örebro skulle bli en braksuccé, och efter bara några veckor skulle hon få tillbaka sina pengar och mycket mer därtill. Trodde hon. Istället blev hon av med allt.

”Han sa att jag inte skulle förlora en krona. Det var där helvetet startade.” Hör kvinnan berätta om kontakterna med 33-åringen och vad hon förlorat i klippet ovan.

Sommaren 2018 la den misstänkte konsertbedragaren ut en annons på Facebook. Han sökte städhjälp till villan i den lilla västsvenska ort där han då bodde.

En kvinna i samma område nappade på erbjudandet.

– Vi klickade direkt. Det kändes som att vi hade känt varandra hela livet och vi började umgås privat som vänner, berättar hon.

Satsat fyra miljoner

Allt ändrades av ett telefonsamtal några månader senare. 33-åringen ville få kvinnan att investera i hans evenemang.

– Han undrade om jag ville joina. Han skulle ha en housefestival i Örebro med de största dj:arna.

Hon och hennes man tog flera lån, och kunde totalt gå in med två miljoner kronor vardera. Dessutom fick hon några vänner att gå in med mindre summor, och sin bror att satsa ”en större summa”.

– Jag litade på honom. Han hade budgetar och kontakter med utländska agenter.

”Han har tagit allt från oss”

Men någon festival blev aldrig av. Kvar stod kvinnan och hennes man med stora skulder. Hon har tvingats sälja sin bostadsrätt och ena bil. Kronofogden tog den andra bilen, och mäter ut lönen varje månad.

– Han har tagit allt från oss, säger hon.

I höstas polisanmälde slutligen paret 33-åringen. Han greps misstänkt för flera fall av grova bedrägerier och sitter nu häktad i väntan på rättegång.

Några pengar räknar dock inte kvinnan med att få tillbaka.

– Men jag hoppas han får ett kännbart straff.

33-åringen nekar till alla brottsanklagelser, och meddelar genom sin försvarsadvokat att han inte anser att han har bedragit någon.

Hur lockade 33-åringen så många att satsa pengar i hans utlovade konserter? I videon nedan får du historien sammanfattad:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör 33-åringen ta kontakt med investerare och Tinderdejter. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt konsertbedragare i Blekinge

Mer i ämnet