Nils Fagrenius, 41-åringens försvarsadvokat, överväger att överklaga domen. Foto: SVT

Idrottsprofilen besviken över domen

Uppdaterad
Publicerad

Den 41-årige idrottsprofilen mottog dagens besked med blandade känslor, enligt hans försvarare. Nu ska de gemensamt komma fram till om de vill överklaga.

Idrottsprofilen dömdes till sex års fängelse för 42 fall av grovt olaga tvång mot tolv ungdomar. Han ska dessutom betala 633.800 kronor i skadestånd till sina offer.

– Han har mottagit dagens besked med blandade känslor. Han är besviken och ledsen över att han döms trots att han har förnekat brott, men det som han ändå ser som positivt är att han faktiskt frikänns från flera av gärningarna. Han känner att rätten ändå har lyssnat på det som jag och han har framfört, säger Nils Fagrenius, 41-åringens försvarsadvokat.

Idrottsledare dömd för övergrepp

LÄS MER: Idrottsprofilen döms till sex års fängelse för övergrepp

Kan överklaga domen

Han stod åtalad för 45 fall av grov misshandel och 55 fall av grovt olaga tvång, som skulle ha ägt rum vid totalt 55 olika tillfällen. Men tingsrätten dömde honom enbart för 42 fall av grovt olaga tvång. Försvarsadvokaten menar att straffet är för hårt.

– Även om man skulle acceptera att han döms för de här gärningarna menar jag att straffvärdet på det han döms för borde vara avsevärt lägre.

Kommer ni att överklaga domen?

– Det är en lång tankeprocess som vi precis har inlett. Vi ska sätta oss ner nu och analysera domen tillsammans, för att ta ställning till om vi ska gå vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsledare dömd för övergrepp

Mer i ämnet