Hör Conny Berg, Krif Hockey, och Fredrik Danielsson, mjällby AIF, om fredagens besked. Foto: SVT

Efter coronabeskedet: Ingen publik på resterande Mjällbymatcher

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF meddelar att man inte kommer ha någon publik alls på resterande matcher i Allsvenskan.

–  Det känns oerhört tråkigt. Vi hade jobbat stenhårt med att förbereda inför att kunna ta emot 300 åskådare, säger klubbchef Fredrik Danielsson.

Efter dagens besked att publiktaket kommer att ligga kvar på max 50 i Blekinge, tog Mjällby AIF beslutet att genomföra resterande allsvenska matcher helt utan publik.

– Vi har de sista dagarna haft det på känn att detta beslut skulle komma. Då smittspridningen nu ökar behöver vi såklart hjälpas åt för att minska den utvecklingen, säger Fredrik Danielsson.

Beslutet innebär att klubben kommer att ha spelat samtliga matcher i årets allsvenska säsong inför tomma läktare på Strandvallen. 

–  Det känns oerhört tråkigt. Vi hade jobbat stenhårt med att förbereda inför att kunna ta emot 300 åskådare de kommande tre matcherna. Att välkomna 50 personer har aldrig varit ett alternativ, eftersom det blir en för stor kostnad, säger Fredrik Danielsson.

”Väldigt bittert”

Även Krif Hockey hade förberett sig för att välkomna 300 åskådare på sina kommande matcher, med start på söndag. 

– Det känns väldigt bittert. Vi hade lovat våra säsongskortsinnehavare att de skulle få gå på matcherna nu. Vi förlorar över 250 000 kronor i månaden på detta, säger klubbens ordförande Conny Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.