Foto: SVT

Kaj Joelsson (S) om kritiken: ”Har inte gjort några fel”

Publicerad

Kaj Joelsson (S), ordförande i Olofströmshus, har fått kritik för bland annat för sitt agerande kring den planerade fastighetsaffären av gästgiveriet i Jämshög.

Under måndagen röstar kommunfullmäktige om han ska beviljas ansvarsfrihet för sitt uppdrag i styrelsen.

– Jag har inte gjort några fel, säger Kaj Joelsson (S).

Det var i oktober förra året som ärendet om köpet av gästgiveriet i Jämshög för 2,1 miljoner togs upp på Olofströmshus styrelsemöte.

Ledamoten Patrik Krupa (M), reagerade då det inte fanns något skriftligt underlag – och att fastighetsaffärer över en miljon ska godkännas i kommunstyrelsen först.

– Det är inte så man handlägger ett sådant ärende. Vi har ägardirektiv som säger att alla köp över en miljon kronor ska godkännas av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Så skedde inte i det här fallet, säger Patrik Krupa.

”Finns en klausul”

Kaj Joelsson (S) menar att affären var korrekt då en klausul om att köpet skulle godkännas av fullmäktige skrevs in i köpekontraktet. Han påpekar också att varken kommunens eller externa revisorer har haft några anmärkningar.

– Det finns en klausul och finns papper på det, så jag vet inte vad de tjabbar om, säger Kaj Joelsson.

I dag ska kommunfullmäktige besluta om ansvarsfrihet för Olofströmshus styrelse, och oppositionen kommer att yrka på att Joelsson inte ska beviljas ansvarsfrihet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.