Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är suveränt med en båtmässa i Blekinge, menar besökaren Ingrid Sjödin Ramberg. Hör mer om båtmässan, som slår nya rekord, i klippet. Foto: Martin Axelsson D'rth/SVT

Nytt besöksrekord på Karlshamns båtmässa: ”Suveränt”

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för Karlshamns båtmässa växer för varje år. Mellan 12 000–15 000 besökare hittade till Väggahamnen där 80 utställare och drygt 100 båtar lockade, under mässans tredje år.

Efter premiären 2019 återuppstod Karlshamn Boat Show igen 2022, efter två år av pandemi. Då med cirka 10 000 besökare. Tredje gången gillt slår mässan nytt rekord i år.

Efter att ha besökt de första flytande båtmässorna på västkusten fick initiativtagaren Karin Olsson idén att starta en i Karlshamn.

– Kommunen gav två tummar upp, konstaterar hon.

I dag är man den största båtmässan i södra Sverige. Och visst går det att växa ytterligare, menar Karin Olsson.

”Suveränt”

Även besökaren Ingrid Sjödin Ramberg har tidigare fått bege sig till Stockholm eller Göteborg för att kolla på båtar.

– Men Blekinge har ju en fantastisk skärgård med mycket båtar, så varför skulle det inte kunna vara en mässa här? Det är väl suveränt, säger hon.

Se mer från båtmässan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.