Bilden togs när Johan ”Shellback” Schuster och Peter ”Trumpeter” Svensson sprang på varandra på Östersjöfestivalen. Foto: Privat.

Karlshamns musikskola får 250 000 av världskändis

Uppdaterad
Publicerad

När musikläraren Peter Svenssons femtioårsdag firades överaskades han av världskändisen och tidigare eleven Johan ”Shellback” Schuster som skänker Karlshamns musikskola en kvarts miljon kronor.

På lördagen fyllde musikläraren Peter ”Trumpeter” Svensson 50 år, vilket firades  med stor fest i kommunala musikskolans lokaler. Omkring 90 personer var med och uppvaktade jubilaren. Bland dem fanns släkt, vänner och nya så väl som före detta musikelever. Mitt i festligheterna plingar det till och Peter Svensson får ett videomeddelande. Hans före detta elev Johan ”Shellback” Schuster dyker upp och spelar ett noterat trumsolo som ”Trumpeter” lärde honom för länge sedan. Men solot var inte den världskända producenten och låtskrivarens enda födelsedagspresent.

– Han gratulerar mig, kallar mig för gubbe och berättar att han till min ära kommer att donera 250 000 kronor till Karlshamns musikskola. Jag ska själv få bestämma vad hälften av pengarna ska användas till, berättar Peter ”Trumpeter” Svensson.

Karlshamn

Hur kändes det?

– Jag blev faktiskt knäsvag. Jag är djupt rörd och det är så otroligt coolt. Att ha en före detta elev som är grammisnominerad och äter lunch med Björn och Benny är ju ett tecken på att man gjort någonting rätt som lärare. Jag var grymt imponerad av bara trumsolot och när han berättade om donationen blev jag otroligt glad.

Nya trummor till skolan

Peter Svensson har redan en god aning om vad han vill göra med pengarna musikskolan kommer att få.

– Jag har länge suktat efter timpani, orkesterpukor, till skolan. Jag har snackat med Johan Schuster om detta innan också. Jag får ta ett snack med chefen i veckan om vad den hälft av pengarna jag får styra över ska gå till.

FAKTA: Vem är Johan ”Shellback” Schuster?

Producenten och låtskrivaren Johan Schuster från Karlshamn har jobbat med artister som Justin Timberlake, Adele, Pink, Taylor Swift och One Direction. Han har bland annat belönats med Musikexportpriset och vid två tillfällen vunnit Musikförläggarnas pris för årets kompositör.

”Shellback” har skänkt pengar till Karlshamns musikskola en gång tidigare. Han fick 2015 Alice Tegnér-stipendiet och valde då att ge bort hela summan om 25 000 kronor till skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlshamn

Mer i ämnet