Bandet Syndromet, Lisa och Mattias Lidehäll, har haft en digital turné och spelat på 25 platser i sommar. Foto: Pressbild

Karlshamnsbandet gjorde digital turné – från sommarstugan

Publicerad

När den planerade Norrlandsturnén inte kunde bli av på grund av coronapandemin bestämde sig Karlshamnsbandet Syndromet för att tänka om. Istället för att helt ställa in sommarturnén gjorde de den digitalt.

– Så vi har fått någon slags riktig turnékänsla trots allt, säger Mattias Lidehäll, en av bandmedlemmarna.

Bandet Syndromet består av Lisa och Mattias Lidehäll och är ett tvårockspunkband från Karlshamn som startade 2018. Sedan dess har de gjort över 200 spelningar och planen var att även i år åka ut på turné.

– Mycket av det var klart redan i vintras men sedan kom corona, säger Mattias Lidehäll.

Corona i Blekinge

Norrlandsturné på distans

Istället för att helt ställa in turnén bestämde sig bandet för att göra den digitalt. I sommar har de sänt 25 konserter från sommarstugan i Timrå och varje konsert har varit riktad till en speciell ort.

– Det märks att folk från de platserna har väntat in den dagen och tittat just då så vi har fått någon slags riktig turnékänsla trots allt, säger Mattias Lidehäll.

I klippet ovan kan du höra hur bandet Syndromet gjort för att kunna ha en sommarturné.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet