Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Vi har fått en jättefin respons både från artister och publiken, säger Ulf ”Bitte” Appelqvist, verksamhetsutvecklare Musik i Blekinge. Foto: Stina Sandström/SVT

Pandemin har fått musiker att hitta nya vägar till publiken

Publicerad

Blekinges musiker har drabbats hårt under coronapandemin och har tvingats tänka i nya banor för att nå ut med sin musik. Flera digitala projekt har startats – bland annat har Musik i Blekinge startat en digital kanal där konserter sänds live på nätet.
– Vi har haft ett hundratal konserter, säger Ulf ”Bitte” Appelqvist, verksamhetsutvecklare.

När coronapandemin slog till i våras var länsmusikorganisationen Musik i Blekinge snabb med att ställa om digitalt och startade en kanal på sociala medier där artister har kunnat hålla digitala konserter.

– Det kan vara en förening som har fått ställa in sitt arrangemang och då erbjuder vi att de kan sända det från vår studio. På det sättet får artisten spela och få gage för det, säger Ulf ”Bitte” Appelqvist, verksamhetsutvecklare Musik i Blekinge.

Erbjuder musiker jobb

Enligt Ulf ”Bitte” Appelqvist är det många musiker i Blekinge som har drabbats hårt av pandemin.

– Alla de musiker som vi jobbar med har drabbats hårt av detta. Därför kände vi direkt att vi måste agera och då skapade vi bland annat en digital scenkanal där vi kan ge arbete till framför allt Blekingemusiker, säger han.

Fortsätter i höst

Under hösten kommer de digitala konserterna att fortsätta sändas live.

– Vi har fått en jättefin respons både från artister och publiken. Sist jag kollade var det över 70 000 som vi nått och närmare ett hundratal konserter, säger han.

I klippet ovan visar Ulf ”Bitte” Appelqvist några exempel på konserter som hållits och berättar mer om kanalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet