Arkivbild. Foto: SVT

Karlskrona HK får böta efter maffiabanderoll: ”Harmlöst”

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona Hockeyklubb tvingas nu böta efter att hemmaklacken under en match höll upp en banderoll med texten ”Glysing = Maffia”. Beslutet har fattats i hockeyförbundets tävlingsnämnd.

– Jag förstår att det kom en del känslouttryck från supportrarna efter allt som hände i den vevan, säger Per Rosenqvist, klubbchef.

Banderollen som vände sig mot Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing hölls upp i höstas under en hemmamatch. Nu får klubben böta.

– Budskapet är inget vi står bakom, men jag ser det ändå som ett rätt harmlöst grepp från våra supportrars sida i förhållande till det vi var drabbade av, säger Per Rosenqvist, klubbchef i Karlskrona HK.

Bakgrunden är den långdragna konflikt mellan Hockeyettans ledning och KHK som rasat hela hösten, där Karlskrona bland annat valt att inte acceptera ligaorganisationens avtal för tv-sändningar av matcher.

Bråket orsakade inställda matcher och publikbortfall för KHK.

”Harmlös banderoll”

Boten landar på 5000 kronor och klubbchefen säger att de accepterar den.

– Ironin i det hela är att de lag som bojkottade våra hemmamatcher inte fick några böter alls. Det är alltså billigare att bojkotta en match än att ha en relativt harmlös banderoll i klacken.

Supporterklubben Black Bugs ordförande Susanne Dahlgren ser bötesbeloppet som en ännu en central markering mot Karlskrona HK som förening.

– På SHL-arenor har publiken haft banderoller med budskapet ”Hockeymördare” utan att det lett till straff. Vi fick tydligen inte skriva ”maffia”. Men vi står fortfarande bakom budskapet, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.