Karlskrona HK kan få ekonomisk kompensation för de bojkottade matcherna. Nu ska tävlingsnämnden pröva de tre ärendena igen. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

KHK får rätt: Förbundet prövar bojkottsärendena igen

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK vill ha ekonomisk kompensation för de tre bojkottade hemmamatcherna under hösten. Nu får de rätt av Svenska Ishockeyförbundet, som kommer att pröva ärendena igen.

Samtidigt förlängs klubbens dispens om att sända matcher på egen hand – till sista april.

Förbundsstyrelsen i Svenska Ishockeyförbundet har beviljat Karlskrona HK prövningstillstånd gällande klubbens överklagan för de tre bojkottade matcherna mot HC Dalen, Vimmerby och Mörrum.

Nu ska tävlingsnämnden pröva ärendet och se om bestraffningar kan ges till de tre klubbarna – i form av ekonomisk kompensation.

hockeykonflikten

– Ett positivt beslut för oss. Det visar återigen att vi har rätt i sakfrågan. Bojkotten som de här klubbarna utsatte oss för var ekonomiskt kostsam och vi kommer att agera fullt ut för att bli kompenserade för detta, säger Per Rosenqvist, klubbchef i Karlskrona HK.

KHK har överklagat bojkotten för att de påstår sig ha förlorat sammanlagt över en miljon kronor i intäkter för de ospelade matcherna.

Får fortsätta sända själva

I oktober tog Svenska Ishockeyförbundet beslut om att ge Karlskrona HK dispens för egna sändningar av sina matcher fram till den 31 december. På måndagskvällen kom besked från Förbundsstyrelsen att de beviljat fortsatt sändningstillstånd – fram till den sista april.

I klippet nedan ger reporter Cajsa Bengtsson en sammanfattning av Hockeykonflikten:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

hockeykonflikten

Mer i ämnet