I klippet berättar SVT Nyheter Blekinges reporter Cajsa Bengtsson om bakgrunden till Karlskrona HK:s begäran om ekonomisk ersättning för de bojkottade matcherna. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Reportern förklarar: Därför begär KHK de stora summorna

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK har begärt ekonomisk ersättning från tre av klubbarna i Hockeyettan, som valt att inte spela mot KHK efter konflikten i ligan. KHK kommer inte ge sig förrän man får de förlorade intäkterna tillbaka.

– De har grävt i vår plånbok, därför kommer vi att fortsätta driva frågan, säger klubbchef Per Rosenqvist.

Det handlar om 560 000 kronor från Mörrum Hockey samt 270 000 kronor från HC Dalen respektive Vimmerby, som KHK har begärt för de hemmamatcher som klubbarna valt att bojkotta. Totalt begär KHK alltså 1,1 miljon kronor för uteblivna publikintäkter.

Just nu ligger ärendet på Svenska Ishockeyförbundets bord, och KHK:s klubbchef Per Rosenqvist säger att han inte vet vad de kommer landa i för beslut, men att de inte tänker ge sig förrän de fått ekonomisk kompensation för bojkotten. 

hockeykonflikten

– Vi har bara fått bekräftat att de tagit emot den, mer vet vi inte och vi vill inte spekulera i det. Vi kommer i alla fall att driva frågan och tänker inte ge oss, säger Per Rosenvist.

I klippet förklarar SVT:s reporter mer om bakgrunden till ersättningskraven

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

hockeykonflikten

Mer i ämnet