Foto: SVT/Stina Sandström

Karlskrona kommun stänger äldres träffpunkter

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i dag avrådde Karlskrona kommun starkt från besök på äldreboende. Nu går kommunen ut med att de kommer stänga alla sina träffpunkter för äldre.

Bakgrunden till beslutet är att Folkhälsomyndigheten höjde risknivån till den högsta, alltså att risken för spridningen av coronaviruset i Sverige är mycket hög.

”Äldre personer kan vara mer sköra och känsliga för infektioner än andra. Det är därför mycket viktigt att så långt som möjligt undvika att föra in smittor till våra boenden. Detta gäller såväl säsongsinfluensan som det nya coronaviruset (covid-19).”, skriver kommunens Säkerhetschef Anders Wiklander.

Personal kommer att omplaceras så att de kan arbeta på kommunens äldreboende under tiden som träffpunkterna är stängda. Även träffpunkternas aktiviteter, så som it-café, som är förlagda utanför träffpunktens lokaler stängs.

Träffpunkterna stängs från och med den 12 mars, och kommer vara stängda tills vidare. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet