Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jörgen Aronsson, enhetschef för simhallarna på Karlskrona kommun, berättar hur renoveringen ska gå till. Foto: SVT/Fredrik Åkesson

Karlskrona simhall stängs för renovering – i sex månader

Publicerad

– Efter besiktningar har man upptäckt skador på utjämningstanken och då behöver man göra en renovering ganska omgående, säger Jörgen Aronsson, enhetschef för simhallarna på Karlskrona kommun.

Karlskrona kommun planerar att stänga Karlskrona simhall för renovering den 1 maj och sex månader framåt. Beslutet väcker frågor och oro hos Karlskrona simsällskap som önskar att man fått besked tidigare och fått vara delaktig i beslutsprocessen.

Jörgen Aronsson menar att man från kommunen lagt stängningen med hänsyn till de verksamheter som normalt bedrivs i simhallen.

– Planeringen att lägga 1 maj till november handlar ju om att skala bort två månader på sommaren så att det inte blir så stor påverkan, säger han.

Hör Jörgen Aronsson förklara vad som ska göras och hur man resonerat kring beslutet att stänga hallen för renovering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.