Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlskrona simsällskap tvingas skära i sina verksamhet under stängningen. Hör föreningen berätta hur det drabba utövare och tävlingsverksamhet. Foto: SVT/Fredrik Åkesson

Karlskrona Simsällskap oroligt inför stängningen – slår hårt mot verksamheten

Publicerad

Kommunens planerade renovering av simhallen i Karlskrona skapar stor oro hos simföreningen som huserar det mesta av sin verksamhet i hallen. Man ställer sig också frågande till varför man inte fått vara delaktig i beslutsprocessen i ett tidigare skede.

– Det är ett litet chockbesked för oss, säger styrelseledamot Jonta Andersson.

Under de sex månader som hallen stängs får föreningens verksamhet bedrivas på endast fyra banor i Rödeby simhall, i jämförelse med de tolv banor man normalt har tillgång till. Julius Kruger, verksamhetsansvarig för simsport i föreningen, är orolig att det får stor påverkan på både kort och lång sikt.

– Det kommer drabba framförallt kvaliteten och antalet barn i alla stadier av verksamheten. Barnen i simskolan kommer inte välja simning som en rolig sport för det finns inte förutsättningar, säger han.

Önskar delaktighet

Även föreningens ekonomi riskerar att drabbas då man tvingas skära kraftigt i verksamheten. Man menar att verksamheten inte hade behövt drabbas lika hårt om man fått vara mer delaktig i beslutsprocessen kring stängningen.

– Det hade varit jättebra om kommunen hört av sig och haft en dialog kring hur vi kan lösa detta på bästa sätt, säger Jonta Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.