Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– För oss som försöker bedriva en högklassig elitsatsning kommer det påverka enormt, säger Siri Lindén. Foto: SVT/Fredrik Åkesson

Karlskronas elitsatsande ungdomar om stängningen av simhallen: ”Enorm påverkan”

Publicerad

Karlskrona simsällskaps elitsatsande ungdomar befarar att den planerade stängningen av simhallen ska påverka deras utveckling.

– Jag tror det kommer bli en så stor omställning att vi kommer behöva trappa ner på träningstiderna för att alla ska få plats, säger Felix Hoffmann.

Under simhallens sex månader långa stängning under 2024 tvingas Karlskrona simsällskaps elitungdomar bedriva sin satsning i Rödeby simhall. Det innebär färre träningstimmar och för många också en logistisk utmaning kring transporterna till och från träningarna.

– Simning är en sport där det gäller att få till många timmar i veckan och nu när en stor verksamhet ska flytta till fyra banor i Rödeby så kommer ju några av våra timmar försvinna och det kommer påverka våra prestationer något enormt, säger Siri Lindén.

I klippet hör du två av föreningens ungdomar berätta om sina tankar inför stängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.