Karlskronabon Khoder Braiteh tänker på vänner och familj i Beirut efter den stora explosionen. Foto: Privat / TT

Karlskronabon efter explosionen i Beirut: ”Har vänner som dött”

Uppdaterad
Publicerad

Karlskronabon Khoder Braiteh lever just nu i en mardröm. Oron för familj och vänner är stor efter den massiva explosionen i hans hemland under tisdagen.

– Jag har vänner som har dött, berättar Khoder Braiteh för SVT Nyheter Blekinge.

Det var under tisdagen som explosionen i hamnområdet i Beirut inträffade. Den ska enligt uppgifter ha ägt rum i en lagerlokal i hamnen där man förvarade explosiva varor, intill en stor silo som totalförstördes.

Tusentals personer har skadats och över hundra har bekräftats döda.

Explosioner i Beirut 2020

– Vi tittade på nyheterna och såg vad som hänt. Min fru började gråta direkt. Det är hemskt. Det är en katastrof, säger Karlskronabon Khoder Braiteh, som har släkt och vänner kvar i hemlandet.

Mycket oro

Han kontaktade direkt sina kusiner och bröder för att se så de var okej.

– Det är mycket mycket oro där just nu. Man kan säga att det är dött hela området. Alla mår väldigt dåligt. Jag har flera vänner som är skadade och också några som har dött.

Minnen kommer tillbaka

Khoder Braiteh har bott i Karlskrona i över 30 år, men minnena från krig i hemlandet Libanon kommer nu tillbaka i och med det som har hänt.

– Jag får mycket minnen tillbaka och påverkas väldigt mycket av det här. Jag känner mig sjuk, mår illa och gråter mycket. Alla minnen kommer tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosioner i Beirut 2020

Mer i ämnet