• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Örebroaren Racha El Daoi om situationen i Beirut – ett år efter explosionen. Foto: Privat/Pablo Torres SVT

Örebroaren berättar – ett år efter explosionen

Publicerad

Den 4 augusti för ett år sedan exploderade en lagerlokal i centrala Beirut i Libanon. Förödelsen var stor, omkring en kvarts miljon människor blev hemlösa och 200 personer dödades. Racha El Daoi är från Örebro, men bor och arbetar i Beirut.

Racha El Daoi arbetar för en hjälporganisation och har bott i Beirut i flera år. Situationen i landet har varit svår länge, men aldrig så dålig som nu, säger hon.

– Var man än vänder sig så ser du ju att människor är i behov av hjälp. Man pratar endast om levnadssituationen, de ökade priserna, bensinproblemet… Vissa veckor som jag varit här så har man inte kunnat tanka, säger Racha El Daoi som är kommunikationschef på Norska flyktinghjälpen.

Explosioner i Beirut 2020

Det har gått ett år sedan explosionen men återuppbyggnaden av Beirut är långt ifrån klar och landet brottas med flera stora problem samtidigt.

Hör Racha i klippet berätta mer om situationen i Beirut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosioner i Beirut 2020

Mer i ämnet