• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Hör Stina Blomgrens berättelse från ögonblicket som tog över 200 liv. Foto: Markus Ljungholm/SVT

Stina Blomgren om Beirut-explosionen: ”Jag ropade – bort från fönstren!”

Publicerad

Stina Blomgren stod i fjol på balkongen med sin familj när hon plötsligt såg en röd rökpelare stiga mot himlen – och därefter en enorm smäll.

– Jag minns att jag bara hade en enda tanke: Det kommer att komma en tryckvåg och den kommer att vara väldigt stark. Jag sa åt familjen att springa bort från fönstren, säger Stina Blomgren, SVT:s tidigare Mellanösternkorrespondent.

Se hela videon här (länk till SVT Play)

Den 4 augusti 2020 exploderade en lagerlokal i Beiruts hamn i Libanon. Över 200 personer dödades och stora delar av staden raserades.

Explosioner i Beirut 2020

Stina Blomgren var då baserad som Mellanösternkorrespondent i staden och bodde bara några kilometer från hamnen. 

Nu, mer än ett år sedan explosionen, pågår våldsamma protester riktade mot en domare som utreder händelsen.

Hör Stina Blomgren berättelse från explosionen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosioner i Beirut 2020

Mer i ämnet