Författaren och debattören Katerina Janouch plisanmäls nu av M-toppen Kith Mårtensson. Foto: TT

M-topp polisanmäler debattör efter hård attack på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas gruppledare i Sölvesborg, Kith Mårtensson, ”har gett girigheten och folkföraktet ett ansikte”. Det skriver författaren och debattören Katerina Janouch, med anledning av partiets samarbete med Socialdemokraterna.

Nu säger M-toppen att hon ska polisanmäla debattören.

Efter Moderaternas val att lämna Samstyret i Sölvesborg för att styra tillsammans med Socialdemokraterna har gruppledaren Kith Mårtensson (M) utsatts för en storm av hat, hot och trakasserier.

Något som bland annat lett till att valet av ny kommunstyrelse tidigarelagts.

Kommer att polisanmäla

Och nu har alltså debattören Katerina Janouch uttalat sig om M-ledaren.

I en artikel på mediekanalen Swebbtv skriver hon bland annat att ”en av de värsta antidemokraterna och girigbukarna faktiskt är moderatledaren i Sölvesborg, Kith Mårtensson, som gett girigheten och folkföraktet ett ansikte”, samt kallar henne för en ”batikhäxa”. Något som BLT var först med att rapportera om.

Kith Mårtensson har tidigare gjort polisanmälningar mot det hot och hat som riktats mot henne, och säger att hon kommer att göra detsamma med efter Janouch uttalande.

– Jag har pratat med polisen i tre timmar i dag om nya polisanmälningar. Jag kommer givetvis att anmäla detta också, säger Kith Mårtensson till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.