Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kith Mårtensson (M) har sporrats av allt hat att nu vilja visa vad nya konstellationen kan göra i Sölvesborg. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

M-toppen efter hatstormen: ”Har mötts av kolsvarta blickar”

Publicerad

Sedan Moderaterna i Sölvesborg valde att lämna Samstyret för ett nytt samarbete, har Kith Mårtensson utsatts för hat, hot och trakasserier.

Nu har hon laddat om efter svåra tiden och fokuserar på att få ihop ett nytt styre.

Moderaterna och SoL-partiet valde att avsluta samarbetet med Sverigedemokraterna i Samstyret, för en ny konstellation med C och S. M-gruppledarens telefon och mejlkorg har svämmat över sedan presskonferensen den 21 oktober.

Polisanmälningar är gjorda och Mårtensson har den senaste tiden känt sig rädd för att visa sig på Sölvesborgs gator och hemma på Listerlandet, där väljarstödet för SD är stort.

Men det som har gett henne hopp och ork att fortsätta, är hennes tro på Gud.

– Har man den övertygelsen och tron som jag har, då har man alltid hjälpen i sig. Det är en trygghet som ingen kan ta ifrån en, säger hon.

Laddar om med fokus framåt

Det är inte bara kränkande mejl som nått Kith Mårtensson, utan även stärkande och peppande sådana. Hennes rädsla och oro har nu övergått till energi att visa väljarna vad den nya konstellationen går för.

Hör henne berätta mer i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.